Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ontstoppings-dienst.be
banner image

Afvoer verstopt

Een verstopte afvoer is geen pretje. Het oogt onhygiënisch en het ruikt daarbij erg onfris. Een verstopte afvoer is een gekend probleem.  Zo kan het probleem zich uiten in jouw toilet, de afvoer van jouw wasmachine of vaatwasser, maar ook bijvoorbeeld in de afvoer van jouw wasbak of bad. Lees hier meer over verstopte afvoer en de prijs om een afvoer te ontstoppen.

 

Waardoor is mijn afvoer verstopt?

afvoer verstopt

Vaak wordt gedacht dat de verstopt zit wanneer het toilet niet meer goed doorspoelt of indien het water in het bad er lang over doet om weg te lopen. Toch is een verstopping hier niet altijd de boosdoener. Het is dan ook niet altijd nodig om direct zelf te gaan ontstoppen met chemische middelen of een ontstoppingsveer.

De afvoer zit meestal verstopt door zaken als:

  • Het dichtslibben van de buizen door veroudering
  • Het overmatig gebruik van wc-papier
  • Het wegspoelen van grove etensresten of maandverband
  • Het overmatig gebruik van waspoeder
  • Kleine verzakkingen van de buizen

Veel fabrikanten van chemische ontstoppingsproducten beweren dat zij jouw afvoer binnen een mum van tijd weer vrijmaken. In de praktijk blijkt dit vaak niet het geval en doet dit soms meer kwaad dan goed. Sommige chemische ontstoppingsproducten veroorzaken zelfs schade aan de afvoerbuizen.

 

 

Prijs afvoer ontstoppen

Een ontstoppingsdienst in 24/7 bereikbaar. De prijs van een interventie hangt dus af van de duur van de ontstoppingswerken, de moeilijkheid van de klus en het uur waarop je de ontstoppingsdienst nodig hebt.

Gemiddeld kost een ontstopping tussen de € 120 à € 170 (incl. btw). Omdat we het over een interventiedienst hebben, is in deze standaardprijs zowel de vervoerskost als het eerste arbeidsuur inbegrepen. Kan de klus niet geklaard worden binnen dat uur? Dan wordt er per extra half uur een bijkomende kost aangerekend die schommelt tussen de € 30 à € 50 (incl. btw).

Is een doorsnee ontstopping niet voldoende? Dan is er misschien bijkomende inspectie nodig met behulp van een (infrarood) camera of een sonar. Ook bijkomende taken zoals ontkalken, het ledigen van (kleine) (vet)putjes of het traceren van leidingen hebben vaak een meerprijs bovenop het basistarief. Het gaat hier dan vaak om een prijs tussen de € 80 à € 150 (incl. btw & uitvoering).

 

 

TIP: Schakel de hulp in van een ervaren vakman

Je roept het best professionele hulp in wanneer jouw afvoer verstopt is. Door middel van de juiste technieken en apparaten (vb. een infraroodcamera of sonar) kan een professional zien waar de verstopping zit en waar die precies door veroorzaakt wordt. Een ontstoppingsdienst weet dan ook meteen hoe ze op de juiste manier moet handelen.

Vakman inschakelen? Vul gratis het onderstaande offerteformulier in en kom in contact met professionele ontstoppingsdiensten in jouw buurt.

 

Online offertes aanvragen

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden ? Een snelle uitvoering gewenst? Via onderstaand formulier vraag je online offertes en prijzen aan bij meerdere gespecialiseerde bedrijven actief in jouw regio.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde bedrijven